Росія і Україна домовилися про постачання електроенергії, що забезпечують, зокрема, стабільне енергопостачання Криму, заявив глава регіону Сергій Аксьонов.

«Сьогодні підписаний договір про постачання електроенергії (з Росії. - Ред.) на територію України. У тому числі за цим договором гарантуються постачання електроенергії (з України. - Ред.) на територію Республіки Крим», - сказав Аксьонов журналістам у Сімферополі 8 грудня.

Україна в кінці листопада значно скоротила поставки електроенергії в Крим, зараз з чотирьох високовольтних ЛЕП, по яких енергія надходила на півострів, функціонує тільки одна. У регіонах Криму застосовуються віялові відключення електроенергії, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами Аксьонова, в останні дні ситуація з енергопостачанням регіону дещо покращилася, а відключення світла «мають мінімальний характер».

Напередодні міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин повідомив, що потужність імпортних поставок електроенергії з Росії в Україну може скласти до 1,5 ГВт.

«Ми на останній стадії домовленостей про імпорт. Це буде ще близько 1,5 тис. МВт», - сказав Демчишин.

Як раніше повідомляв ForUm, національна енергетична компанія «Укренерго» ввела графіки аварійних обмежень потужності електроенергії для всіх енергокомпаній України для збереження цілісності енергосистеми.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35