Полковнику харківської міліції, за вказівкою якого було проведено розгін учасників Євромайдану, оголошено про підозру. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

«Одному з колишніх представників керівного складу Харківського міського управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в області оголошено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки)», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що за вказівкою полковника міліції, який повинен був забезпечувати охорону громадського порядку біля Академії внутрішніх військ МВС України від 19 лютого цього року, почався розгін мітингувальників.

«Правоохоронці фактично застосували силу до мирних, неозброєних демонстрантів, у результаті чого декілька громадян отримали тілесні ушкодження», - розповіли в прокуратурі.

Більше того, згідно з повідомленням, через недбалість колишнього міліціонера в охоронюваний периметр, створений міліціонерами, безперешкодно зайшли близько ста так званих «титушек», які побили мітингувальників, нанесли тілесні ушкодження представникам ЗМІ і розбили камери операторам кількох телеканалів.

За даними прес-служби, під безпосереднім керівництвом полковника міліції з місця проведення мітингу правоохоронцями безпідставно затримані і доставлені в райвідділ 12 мітингувальників, щодо яких незаконно складені адміністративні протоколи за ст. 185 КУпАП (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції при виконанні ним службових обов'язків). При цьому жоден з «тітушок» міліціонерами не затриманий. Лише за втручання прокуратури всі постанови суду про 15-добовий арешт цих громадян скасовані.

Зараз екс-міліціонеру обрано запобіжний захід - особисте зобов'язання.

Матеріали щодо протиправних дій «тітушок» слідствомвиділено в окреме провадження за ч. 1 ст. 171, ч. 1 ст. 296 КК України (Перешкоджання професійній діяльності журналістів; Хуліганство).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом