В рамках реалізації програми бюджетної децентралізації обласні ради зможуть щорічно готувати та затверджувати місцеві бюджети не пізніше 25 грудня без прив'язки до прийняття закону про державний бюджет України на відповідний рік.

Як повідомив перший заступник міністра фінансів України Ігор Уманський в ході наради з обговорення основних положень законопроекту «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо бюджетної децентралізації)» в Києві в понеділок, 8 грудня, якщо прийняття держбюджету на відповідний рік буде затягуватися з якихось причин, то вже після його прийняття у регіонів буде можливість підкоригувати свої показники, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Ці зміни приведуть до того, що місцеві бюджети більше не будуть прив'язані ні в часі, ні в показниках до прийняття закону про держбюджет України. ...Незалежно від того, чи буде прийнято закон про держбюджет України на відповідний рік, у місцевих бюджетів буде можливість не пізніше 25 грудня затвердити і прорахувати власні бюджети, в тому числі і за обсягами дотацій та трансфертів з держбюджету, які повинні бути перераховані», - сказав він.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що проект державного бюджету на 2015 рік має бути поданий до Верховної Ради 20 грудня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

126