Метою санкцій США є створення умов для зміни влади в Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, виступаючи на слуханнях у Держдумі РФ з питання про відносини Росії і США.

«Те, що метою санкцій є створення соціально-економічних умов для здійснення зміни влади в Росії, фактично не приховується», - наводить слова Рябкова ТАСС.

Він зазначив, що Росія спокійно ставиться до ситуації у відносинах зі США, вживає вивірених відповідних заходів.

«Ми не відчуваємо нервозності у зв'язку з цим, діємо вивірено», - сказав він.

На думку Рябкова, виходити із ситуації з санкціями США належить довгі роки.

«Я не готовий сказати, чи нове зараз видання холодної війни, скільки триватиме нинішній період, знаю одне: виходити із ситуації з санкціями США нам доведеться довго, багато років», - сказав він.

«Що стосується конкретики справ у відносинах Росії та США, то картина складається так: відносини почало лихоманити задовго до України. Не з вини Росії», - сказав Рябков.

Заступник міністра переконаний, що США за позицію щодо подій в Україні фактично намагаються змусити Росію переглянути зовнішньополітичну концепцію.

«Нас вирішили «покарати» - спочатку за мирне і вільне волевиявлення жителів Криму та Севастополя, потім - за позицію щодо подій на сході України», - підсумував заступник міністра.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

21