Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом терористичних погроз на адресу народних депутатів України від громадянина Російської Федерації Рамзана Кадирова, а також посилила заходи безпеки щодо парламентарів.

Про це повідомив радник глави СБУ Маркіян Лубківський, йдеться у заяві відомства.

Глава СБУ Валентин Наливайченко наголосив, що терористичні погрози, від кого б вони не звучали, є міжнародним злочином.

Він підкреслив, що загрози викрадення та вбивств є риторикою міжнародних терористів і повинні також отримати належну оцінку міжнародного співтовариства.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков порадив главі Чечні Рамзану Кадирову готуватися до розладів, якщо Росія продовжуватиме втручатися у справи України.

Глава Чечні Рамзан Кадиров 5 грудня зажадав доставити трьох депутатів Ради, які підтримали теракт у Грозному, на територію республіки, щоб «перевірити їх роль» у тому, що сталося.

Раніше головне слідче управління Слідчого комітету Росії розпочало процесуальну перевірку у зв'язку із заявами деяких українських політиків щодо подій в Грозному 4 грудня 2014 року.

4 грудня у Грозному проводилася спецоперація з ліквідації бандитів, які заблокувалися в Будинку друку. У ході спецоперації загинуло 14 поліцейських.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29