Чемпіонка світу та Європи серед юніорів українська плавчиха Вікторія Солнцева заявила, що поїхала в Туреччину і виступає за збірну цієї країни у зв'язку з окупацією Криму російськими військами, повідомляє УНІАН з посиланням на турецький портал Нaber7.

«Ми дуже злякалися, коли російські війська опинилися в Ялті. Ми там були в цей момент і швидко зібралися і поїхали додому, в Полтаву. Звідти ми через Київ прибули в Стамбул. Усе це зайняло лише 3 дні. 19 березня я вже стала Зейнеп, почала облаштовувати своє життя в Стамбулі», - сказала Солнцева.

На запитання, чому була обрана саме Туреччина, спортсменка відповіла, що її батько вибирав з декількох пропозицій.

«Росія - ворог, в Єгипті я почуваюся некомфортно, у Швеції - холодно, а ось Туреччина - в самий раз, тут мені дуже подобається», - зазначила спортсменка.

Нагадаємо, 3 грудня, у перший день Чемпіонату світу з плавання на короткій воді в Досі (Катар), українська спортсменка Вікторія Солнцева виступила за збірну команду Туреччини під прізвищем Зейнеп.

Президент Федерації плавання України Дмитро Качуровський повідомив, що ще у 2013 році до нього надійшла інформація, що спортсменка та її тренер шукали варіанти перейти в іншу команду під час юніорського чемпіонату світу, який проходив в ОАЕ.

Федерація плавання України заявила, що не дасть дозволу на участь Солнцевої в Олімпійських іграх 2016 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом