В Україні необхідно розширювати волонтерський рух, вважає координатор системи ООН в Україні, постійний представник Програми розвитку ООН в Україні Ніл Вокер.

«23% українців мають досвід волонтерства, і приблизно такий же відсоток ми спостерігаємо і в інших країнах Європейського союзу. Тим не менш ситуація в Україні вимагає більшого», - заявив Вокер на прес-конференції в Києві, приуроченій до Міжнародного дня волонтерів, який відзначається у всьому світі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Вокер повідомив, що, згідно з соціологічними дослідженнями, українці визнають велику роль волонтерського руху в суспільних процесах: 62% бачать роль волонтерів в політичних змінах останнього року, 85% - що цей рух допомагає зміцненню миру, 81% схильні вважати цей рух обов'язковою складовою громадського руху.

Згідно з дослідженням, 23% опитаних мали досвід волонтерства, з них 9% почали займатися волонтерством протягом останнього року.

Основним напрямком діяльності волонтерів в поточному році стала допомога українській армії і пораненим - цим займалися 70% волонтерів.

До подій Майдану найбільш актуальними напрямами діяльності була допомога соціально-незахищеним групам населення та благоустрій громадського простору.

Вокер наголосив, що «в Україні політична воля сама по собі не може бути основою для трансформації - люди також повинні брати участь у цих змінах». При цьому він відзначив необхідність внесення змін у законодавство, яке регулює волонтерський рух в Україні.

Соціологічне дослідження було проведене соціологічною компанією GfK Ukraine з 20 по 26 листопада у всіх регіонах України, окрім Криму. Було опитано 1000 респондентів мобільним телефоном у віці понад 16 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом