Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров розраховує, що Київ і самопроголошені Донецька та Луганська народна республіки домовляться щодо визначення лінії розмежування на сході України.

«Наразі ті переговори, які велися безпосередньо на землі, покликані узгодити лінію розмежування таким чином, щоб сторони дійсно її поважали. Це не просто, але мені здається, що зараз вони близькі до домовленості, а може бути, в ці години вже її остаточно закріпили і підписали», - сказав Лавров на прес-конференції в Базелі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами Лаврова, в рамках Мінських домовленостей було погоджено, що важкі озброєння будуть відведені на 15 км в обидва боки від лінії роз'єднання, а системи залпового вогню - на 30 км.

«Дійсно, припинення вогню вже оголошувалося. Воно призвело до помітного зниження насильства, але не призвело до повного встановлення режиму тиші», - нагадав Лавров.

Як раніше повідомляв ForUm, 4 грудня в ході наради Президента України Петра Порошенка з керівниками силових відомств були визначені заходи для забезпечення виконання Мінських домовленостей щодо «дня тиші», який має початися 9 грудня.

Нагадаємо, за даними ОБСЄ, українські військові домовилися з представниками самопроголошеної Луганської народної республіки про припинення вогню та відведення важкої техніки від лінії зіткнення сторін з 5 грудня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

22