Самопроголошена ЛНР не залежить від теплоелектростанцій (ТЕС) на підконтрольних українській армії територіях, оскільки електроенергію в регіон може постачати Росія, повідомив керівник Центру управління відновленням ЛНР Олександр Дробот.

«На сьогоднішній день вся територія ЛНР живиться від електромереж Російської Федерації. Таким чином, можна сказати, що енергобезпеку нашої республіки забезпечено на 90%», - повідомив журналістам Дробот.

За його словами, від ТЕС в місті Щастя підконтрольні ополченцям території не залежать. «Якщо за якихось обставин Щастинська ТЕС не зможе постачати електроенергію на територію, контрольовану Луганською народною республікою, республіка зможе отримувати електроенергію безпосередньо з Російської Федерації», - сказав Дробот, повідомляє Інтерфакс.

Зазначимо, станом на 3 грудня запаси вугілля на складах Луганської ТЕС складають всього 2 тис. тонн, при мінімальному навантаженні станції їх вистачить на один-два дні. Зниження рівня запасів на складах ЛуТЕС пов'язано з тим, що з 26 листопада вугілля взагалі не надходить на станцію.

Нагадаємо, в. о. міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан не виключає можливості відключення Криму від поставок електроенергії з материка у разі перевищення півостровом лімітів споживання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29