Президент Російської Федерації Володимир Путін вважає, що США запровадили би санкції проти РФ і без анексії Криму, щоб «стримати можливості Росії, що зростають».

Про це Путін заявив сьогодні, 4 грудня, виступаючи з щорічним посланням до Федеральних зборів Росії.

«До речі, про санкції. Це не просто нервова реакція США або їхніх союзників на нашу позицію у зв'язку з подіями і держпереворотом в Україні, і навіть не у зв'язку з так званою «кримською весною». Впевнений, що якби всього цього не було, то придумали б якийсь інший привід, для того щоб стримати можливості Росії, які зростають, вплинути на неї, а ще краще - використовувати у своїх інтересах», - сказав він. На думку Путіна, політика стримування придумана не вчора і проводилася проти Росії десятиліттями, якщо не століттями, повідомляє УНІАН.

«Словом, щоразу, коли хтось вважає, що Росія стала занадто сильною, самостійною, ці інструменти включаються негайно», - вважає він. Путін заявив, що «розмовляти із Росією з позиції сили безглуздо».

Як раніше повідомляв ForUm, у липні США та Євросоюз запровадили санкції проти низки найбільших російських фінансових інститутів, пізніше ці обмеження були розширені.

Обмежувальні заходи можуть бути зняті з Росії, якщо вона буде в повному обсязі виконувати Мінські домовленості.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом