Мінськ готовий в мінімальні терміни надати майданчик для чергової зустрічі Контактної групи з врегулювання конфлікту на сході України, заявив прес-секретар білоруського МЗС Дмитро Мирончик.

«В мінімальний (термін. - Ред.). Йдеться про години, навіть не про дні», - сказав Мирончик в четвер, 4 грудня, на брифінгу в Мінську. Так він відповів на питання журналістів, у який термін МЗС Білорусі готове надати сприяння в разі надходження до консолідованого запиту від всіх зацікавлених сторін з проведення зустрічі Контактної групи, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як раніше повідомляв ForUm, у середу екс-президент України Леонід Кучма, який представляє в Контактній групі Київ, заявив, що черговий раунд переговорів в «мінському» форматі може відбутися наступного тижня.

Зі свого боку віце-спікер Верховної ради самопроголошеної ДНР Денис Пушилин повідомив, що від ДНР і ЛНР на переговори в Мінськ, швидше за все, поїдуть спеціальні представники, а не керівники самопроголошених республік. За його словами, ДНР/ЛНР хочуть обговорити гуманітарну ситуацію і особливий статус Донбасу.

Нагадаємо, 19 вересня в Мінську учасники тристоронньої Контактної групи з врегулювання ситуації в Україні підписали меморандум, що передбачає припинення застосування зброї обома сторонами конфлікту.

Президент України Петро Порошенко висловився за дотримання Мінських угод щодо врегулювання конфлікту на Донбасі і продовження політики санкцій щодо Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом