Президент США Барак Обама не сподівається, що Кремль змінить свій курс без санкційного тиску Заходу. Про це він заявив, виступаючи в середу перед представниками американських ділових кіл.

«Російська політика заснована на націоналістичному, орієнтованому в минуле підході, і це не зміниться незабаром», - заявив Обама.

Він висловив думку, що доти, доки західні економічні санкції не чинитимуть впливу на російську політику, шанси на її зміну будуть невеликі.

«Це одна з причин, чому ми продовжимо чинити тиск (на Росію - ІФ»), - зазначив президент.

За словами Обами, дії керівництва Росії дуже сильно лякають сусідів цієї країни і завдають великої шкоди її економіці.

«Санкції справили сильний вплив на їх економіку. Ми продовжуємо пропонувати їм шлях для дипломатичного вирішення проблем», - підкреслив Обама, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, дії керівництва Росії ведуть до «ізоляції цієї країни на міжнародній арені».

«Люди повинні помітити, що ми змогли об'єднати Європу в питанні введення санкцій і покарати Росію за її поведінку», - сказав президент США.

При цьому президент США визнав, що введені санкції проти РФ негативно впливають на економіку Європи.

Нагадаємо, раніше Обама заявив, що США продовжать чинити тиск на Росію» за допомогою збереження санкцій, домагаючись від Москви зміни свого політичного курсу.

Як раніше повідомляв ForUm, санкції, запроваджені США, ЄС, Японією, Австралією проти Росії, «нелегітимні», розмовляти мовою санкцій і ультиматумів з Москвою безперспективно, такий тиск загрожує міжнародній стабільності, заявив президент РФ Володимир Путін, закликавши Захід подолати «хибну логіку загроз» і переключитися на пошук взаємоприйнятних рішень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

13