У Донецькій області затримано двох жителів Ясинуватського району, які збирали і передавали прихильникам ДНР відомості про пересування і дислокацію сил АТО.

Як повідомляє прес-центр Служби безпеки України, 47-річний «розвідник» однієї з ланок терористичного бандформування «Схід» з позивним Дядько збирав і передавав ватажкам НЗФ точні координати місць базування військової техніки і військовослужбовців АТО, а також коригував артилерійський і мінометний обстріл українських позицій.

Як житель населеного пункту, в якому розміщувалися підрозділи Збройних сил України, він міг вільно пересуватися по району, збираючи дані і розпитуючи знайомих.

Крім того, зловмисник спеціально виїжджав для проведення розвідки у розташування сил АТО в районі донецького аеропорту.

Розпочато кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Крім цього, СБУ викрила і затримала ще одного місцевого жителя з позивним Сергій, який сприяв терористичній діяльності НЗФ на території Донецької області.

Спільник НЗФ збирав дані про кількість і озброєння військових, задіяних в антитерористичній операції. За його зізнанням, він усвідомлював, що передана ним інформація буде використана проти українських силовиків.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом