Нові авіаційні правила України, що викликали масове невдоволення більшості учасників ринку, будуть переглянуті, щоб уникнути створення штучних монополій.

До такого рішення, як передає кореспондент ForUm'у, дійшли учасники круглого столу, що відбувся у Міністерстві інфраструктури України під керівництвом голови Державної авіаційної служби Дениса Антонюка.

Невдоволення учасників ринку викликали додаткові критерії в правилах, які ставили в залежність між обсягами авіаперевезень всередині країни і пріоритетами у видачі ліцензій на зовнішні авіаперевезення. На думку багатьох перевізників, ці умови створювали пріоритет для одного підприємства - «Міжнародних авіаліній України».

В ході круглого столу неодноразово звучали заклики взагалі відмовитися від яких-небудь додаткових правил, орієнтуючись тільки на Повітряний кодекс, що визначає міжнародні правила авіаперевезень.

«Ми не можемо відмовитися від внутрішніх правил, оскільки це створить правовий вакуум в галузі. У той же час озвучені проблеми дійсно гальмують розвиток відкритого неба над Україною. Тому нові правила будуть переглянуті і зміни в них будуть внесені в найкоротші терміни», - запевнив керівник Державіаслужби.

Нагадаємо, сьогодні представники восьми українських авіакомпаній вийшли на пікет під будівлю Кабінету Міністрів, протестуючи проти політики Державної інспекції авіаційних перевезень.

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом