Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» пропонує пропорційний розподіл газу всім категоріям споживачів, включаючи промисловість, населення та підприємства теплокомуненерго. Відповідну пропозицію направлено в Секретаріат Енергетичного співтовариства та учасників газового ринку, говориться в повідомленні прес-служби компанії.

«Нафтогаз» пропонує встановити прозорі правила реалізації газу на ринку України виходячи з принципу пропорційності. Зокрема, пропорційного розподілу зобов'язань щодо забезпечення природним газом усіх категорій споживачів (включаючи населення та підприємства теплопостачання) в умовах державного регулювання цін на природний газ і створення страхового запасу газу в підземних сховищах газу кожним учасником ринку», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що такі принципи відповідають вимогам європейського законодавства, у тому числі Договору про заснування Енергетичного співтовариства, ратифікованого законом України №2787-VI від 15 грудня 2010 року, а також Директиви 2009/73/ЄС від 13 липня 2009 року про спільні правила для внутрішнього ринку природного газу, впровадження якої у внутрішнє законодавство України є обов'язковим на підставі Договору про заснування Енергетичного співтовариства та Угоди про асоціацію з ЄС.

Нагадаємо, дефіцит бюджету НАК «Нафтогаз України» перевищує дефіцит державного бюджету України і становить 103 млрд грн.

Як повідомляв ForUm, підвищення тарифів для населення не покрило дефіцит «Нафтогазу».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27
Теги