Бориспільський міський суд задовольнив позов прокуратури про повернення у державну власність земельних ділянок загальною площею 38 га та вартістю майже 17,5 млн грн. Про це повідомляє Управління по зв'язках з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«Встановлено, що землі, які знаходяться на території Гнідинської сільської ради, були виділені для ведення фермерського господарства та подальшого їх відчуження на користь сім'ї колишнього народного депутата України», - наголошується в повідомленні.

Однак, як з'ясувалося у ході прокурорської перевірки, питання про передачу в приватну власність вказаних земельних ділянок на сесії сільської ради не розглядалося і рішення по їх відчуженню не приймалося.

Міжрайонна прокуратура пред'явила позов до Бориспільського міськрайонного суду про визнання недійсними рішень органу місцевого самоврядування та виданих на їх підставі державних актів, а також про витребування спірних ділянок із незаконного користування у власність держави.

Суд, погодившись з доводами прокурора, визнав недійсними рішення сільської ради, угоди, державні акти і витребував земельні ділянки з незаконного користування на користь держави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом