Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер висловив жорстку критику на адресу Євросоюзу під час свого виступу в Університеті Регенсбурга, повідомляє німецька газета Die Welt.

«Я вважаю, що ЄС перебував в ілюзіях, коли думав, що з допомогою санкцій він зможе добитися того, щоб Росія поводила би себе так, як йому б хотілося», - заявив екс-канцлер. За його словами, ЄС зробив «велику помилку, вважаючи, що він взагалі може до чогось змусити Росію».

Шредер заявив, що можливе членство України в НАТО також викликає великі побоювання з російської сторони. Політик вважає, що канцлер Німеччини Меркель та міністр закордонних справ Штайнмайєр діють більш обачно, ніж європейський союз і Північноатлантичний альянс. Німеччина, як підкреслив Шредер, не може діяти інакше. «В Європі не буде довгострокового миру, якщо Росію відштовхуватимуть, не залучаючи політично й економічно».

Крім цього, ЄС, як підкреслив колишній глава держави, «зробив велику помилку, коли не захотів проводити переговори на рівних з Росією та Україною».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46