Другий президент України, учасник тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації в Україні у форматі «Росія - Україна - ОБСЄ» Леонід Кучма заявив, що черговий раунд переговорів у мінському форматі може відбутися наступного тижня.

«Наступний раунд може бути наступного тижня», - сказав він журналістам у середу в Києві.

Кучма назвав мінські домовленості основоположним документом, який підтримує весь світ. «Вогонь не припинився, але я вважаю, що це основоположний документ, на який посилається весь світ і важливо, що підпис під цим документом поставила і Росія», - сказав він, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Таким чином, за словами Кучми, російська сторона взяла на себе відповідальність за виконання досягнутих в Мінську домовленостей.

«Нам треба сподіватися, що світ не зупиниться на тих кроках, які здійснюються сьогодні щодо Росії. І тільки таким чином можна щось отримати від Росії», - підкреслив він.

Кучма також назвав позитивним результатом мінських домовленостей той факт, що в даний час не гине така кількість людей, як це було до підписання цього документа.

Нагадаємо, 19 вересня в Мінську учасники контактної групи з урегулювання ситуації в Україні підписали меморандум, що передбачає припинення застосування зброї обома сторонами конфлікту.

Президент України Петро Порошенко висловився за дотримання Мінських угод щодо врегулювання конфлікту на Донбасі і продовження політики санкцій щодо Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом