Невідомі особи пограбували автомобіль Ірини Верещук, мера Рави-Руської. Про це повідомляє прес-служба Рава-Руської міської ради.

Інцидент стався у вівторок, 2 грудня, близько 10:00 поблизу дитячого садка №1 м. Рава-Руська, куди мер прибула у справах.

Двоє невідомих, дочекавшись, поки мер відійде від автомобіля і зайде у приміщення дошкільного закладу, підбігли до автомобіля, розбили переднє вікно біля пасажирського сидіння і викрали сумку Верещук. Після цього вони на автомобілі «ауді» польської реєстрації втекли з місця події.

«Мене не було буквально кілька хвилин. Коли я поверталася до свого автомобіля, равчани, які були поруч, повідомили про те, що сталося», - розповіла Верещук.

Свідками пограбування автомобіля мера стали містяни, які були поблизу. Вони й повідомили меру Рави-Руської марку та номерні знаки автомобіля. За словами Верещук, у сумочці, яку викрали злодії, були її особисті документи і гаманець. Мер одразу ж звернулася в правоохоронні органи з відповідною заявою.

Верещук не вважає, що пограбування було сплановане саме проти неї. «Свідки, які все це бачили, повідомили, що молоді люди, які скоїли пограбування мого автомобіля, перебували в будівлі дитячого садка ще до мого приїзду. Мій приїзд туди був спонтанним, ніхто заздалегідь про нього не знав», - зазначила мер.

Верещук переконана, що стала випадковою жертвою грабежу. Водночас вона зазначає, що подібні ситуації неприпустимі у прикордонному містечку. «В останні місяці випадки грабежів у Раві-Руськой почастішали. Крадуть як з машин, так і з магазинів, і з будинків людей. Це (відбувається. - Ред.) систематично і свідчить про діяльність окремих банд злодіїв, яких так і не знайшли», - зазначила Верещук.

За словами міського голови, люди в Рава-Руській почуваються беззахисними в подібних ситуаціях. «Рава-Руська міська рада вже багато років звертається в міліцію і вищі органи влади з проханням про відкриття у місті відділення міліції. Однак нам відмовляють, незважаючи на те, що тут - прикордонна зона. Якщо такі грабежі відбуваються вранці, серед білого дня, біля дитячих установ, на очах у десятків людей, то це свідчить про те, що зловмисники почуваються безкарними, а люди - в небезпеці. Так продовжуватися не може», - зазначила вона.

Верещук додала, що докладає і докладатиме всіх зусиль, щоб злодіїв знайшли, а в Раві-Руській все-таки було відкрите відділення міліції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом