Прихильники самопроголошеної ЛНР викрали керівників Управління Державної пенітенціарної служби в Луганській області.

Про це ForUm'у повідомили в прес-службі Луганської обласної державної адміністрації з посиланням на голову Геннадія Москаля.

«Позавчора, 1 грудня, озброєні автоматами прихильники ЛНР в Луганську позбавили волі все керівництво Управління державної пенітенціарної служби в Луганській області, включаючи керівника, першого заступника, заступника, начальника відділу кадрів, завідувача канцелярією і начальника штабу. Їхнє місцеперебування зараз невідоме», - повідомив Москаль.

За його словами, практично всі колонії з утримання ув'язнених в Луганській області знаходяться на території, контрольованій незаконними збройними формуваннями.

«На нашій території є тільки одна колонія для ув'язнених - в селищі Чорнухине Попаснянського району. Певні проблеми там виникають через регулярні обстріли Чорнухиного, проте ув'язнені утримуються в належних умовах», - запевнив голова ОДА.

Він уточнив, що колонія забезпечена генераторами, регулярно здійснюється підвезення продуктів тощо.

«Фактичне викрадення керівників пенітенціарної служби в Луганську означає, що тепер повна відповідальність за всі колонії на тій території, в тому числі утримання та охорона ув'язнених, лягає на самопроголошену ЛНР», - підсумував Москаль.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

84