Щомісячні неплатежі за електроенергію із зони АТО становлять близько 700 млн грн, повідомив в. о. міністра енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан.

«Там заборгованість близько 700 млн грн щомісяця вискакує з вересня. Треба з цим щось робити», - сказав він журналістам в Києві у вівторок.

За словами міністра, наразі політичного рішення про обмеження постачань електроенергії в зону АТО не прийнято і в зв'язку із цим заборгованість за енергоресурс стрімко зростає. «Не платить ця зона (АТО, - Ред.), а політичного рішення про відключення немає на сьогоднішній день», - сказав він, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Продан зазначив, що таке нарощування заборгованості стає критичним для енергоринку України, оскільки виникає брак коштів для закупівлі палива, більша частина якого на сьогодні купується за валюту.

Нагадаємо, в. о. міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан також не виключає можливості відключення Криму від постачань електроенергії з материка у разі перевищення півостровом лімітів споживання.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом