Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляє, що Альянс запровадив для України не чотири, а п'ять трастових фондів, які вже почали працювати.

Про це він повідомив сьогодні, 2 грудня, у Брюсселі на прес-конференції, яка відбулася після закінчення засідання Комісії Україна-НАТО. Засідання відбулося в рамках зустрічі міністрів закордонних справ.

Столтенберг нагадав, що рішення про створення для України трастових фондів було прийнято на саміті НАТО в Уельсі. «Ми домовилися заснувати чотири трастові фонди для України, і сьогодні ці чотири фонди вже діють. Вони стосуються різних сфер - логістики, командного контролю, кібербезпеки та перепідготовки колишніх військових. Ми також нещодавно заснували п'ятий фонд, щоб допомогти реабілітації поранених військових», - сказав Столтенберг, повідомляє УНІАН.

Генсек НАТО зазначив, що ці трастові фонди є «конкретним сигналом підтримки НАТО і вони допоможуть Україні зробити власні Збройні сили більш прозорими й ефективними».

Нагадаємо, 28 серпня чинний тоді генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що серед членів НАТО є країни, згодні фінансувати трастові фонди для України, кошти з яких будуть спрямовані на реформування Збройних сил України.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом