Міністерство Російської Федерації не має офіційних підтверджень домовленостей між київською владою та ЛНР про припинення вогню з 5 грудня, але якщо домовленості досягнуто, то це є кроком у бік виконання Мінських угод з врегулювання ситуації у цій країні, заявили в російському зовнішньополітичному відомстві. Про це заявив офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич на брифінгу в Москві.

«У мене поки немає офіційного підтвердження таких домовленостей, але якщо це насправді сталося..., то це дуже важливий крок з точки зору деескалації протистояння і реальний крок до виконання Мінських домовленостей, особливо меморандуму від 19 вересня», - сказав він, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Дипломат нагадав, що, згідно з цим документом, сторони українського конфлікту зобов'язалися припинити збройне протистояння і відвести важкі озброєння та системи залпового вогню на відповідну відстань.

За словами Лукашевича, якщо зазначені домовленості між київською владою та ополченцями мали місце, то «з'являється реальний шанс на шляху деескалації напруженості на південному сході України».

Нагадаємо, за даними ОБСЄ, українські військові домовилися з представниками самопроголошеної Луганської народної республіки про припинення вогню і відведення важкої техніки від лінії зіткнення сторін з 5 грудня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29