Біля будівлі Верховної Ради відбувається акція вкладників VAB-Банку із закликами до депутатів врятувати банк і їх заощадження, передає кореспондент ForUm'у.

Зокрема, вкладники заявляють, що банк був пограбований акціонером Олегом Бахматюком за сприяння голови НБУ Валерії Гонтаревої.

Активісти вимагають:

- створити робочу групу у парламенті із залученням до її складу вкладників банку і доручити їй розібратися у фінансовій ситуації банку;

- визначити причетність керівництва НБУ і акціонера Бахматюка до визначення банку неплатоспроможним;

- перевірити законність введення тимчасової адміністрації;

- проаналізувати діяльність НБУ за останній рік і розслідувати рух грошових коштів, виділених на рефінансування VAB-Банку, з'ясувати причини стійкої фінансової нестабільності, а також визначити причетність до приховування цих причин.

- ініціювати націоналізацію банку, розробити і подати на реєстрацію законопроект про гарантування державою збереження коштів вкладників у повному обсязі та повернення довіри до банківської системи.

Активісти вважають, що ігнорування керівництвом НБУ 500 тисяч вкладників свідчить про причетність до цього глави НБУ.

Обурені вкладники вимагають ініціювати і направити Генпрокурору звернення про необхідність розпочати досудове розслідування дій посадових осіб банку: О. Бахматюка, Д. Мальцева, Н. Василюк, А. Головко.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

150
Теги