Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг переконаний, що Росія продовжує підживлювати конфлікт на сході України. Про це він заявив на щомісячній прес-конференції у Брюсселі в понеділок.

«Росія підживлює конфлікт, надаючи підтримку, обладнання, допомогу сепаратистам, підриваючи припинення вогню», - сказав він, повідомляє Інтерфакс-Україна.

При цьому, відповідаючи на прохання прокоментувати ситуацію з російськими гуманітарними конвоями на сході України, генсек Альянсу підкреслив, що найкращою допомогою у вирішенні гуманітарних проблем регіону стали б не гуманітарні конвої, а припинення вогню.

«Різні гуманітарні конвої тільки нагадують нам, наскільки кордон не поважається... Їздять хури, які перетинають кордон без згоди законних представників української влади», - сказав Столтенберг.

Він також ще раз наголосив, що Росія має вибір: або продовжувати порушувати міжнародне право і територіальну цілісність країн, і занурюватися у все більшу ізоляцію, або повернутися до поваги своїх міжнародних зобов'язань, що дозволить відновити відносини між НАТО та Росією.

Нагадаємо, 27 листопада чергова група автомобілів з гуманітарною допомогою для Донбасу виїхала з підмосковного Ногінська в Ростовську область для участі в гуманітарному конвої. Уже 30 листопада всі вантажівки з гуманітарною допомогою станом на 10:30 30 листопада перетнули російський кордон. МНС Росії почне формування чергового конвою з гуманітарною допомогою для Донбасу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом