У НАТО готові розглянути заявку України на вступ в Альянс і вирішити, чи відповідає країна усім його критеріям, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

«Я поважаю рішення, що приймаються українцями. Кілька років тому вони прийняли рішення про позаблоковий статус. І я поважав цей вибір. Тепер я бачив, що новий уряд оголосив про те, що змінять цю позицію, і я поважаю й це рішення», - сказав він на щомісячній прес-конференції, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як раніше повідомляв ForUm, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна буде членом Альянсу, якщо виконає низку критеріїв і виявить таке бажання.

Росія своєю чергою хоче отримати стовідсоткову гарантію того, щоб ніхто навіть не думав про необхідність вступу України в НАТО.

Директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс акцентував, що Україна є суверенною державою і має право самостійно вирішувати, вступати їй до Північноатлантичного Альянсу чи ні.

За словами Президента України Петра Порошенка, рішення про можливий вступ країни в НАТО прийматиметься на всеукраїнському референдумі. Питання вступу України в НАТО стане актуальним після проведення у країні необхідних реформ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30