Російський Чорноморський флот майбутнього рок має намір зосередитися на бойовій підготовці знову сформованих частин, реконструкції полігонів та будівництві інфраструктури в Криму. Про це йдеться у повідомленні прес-служби флоту в понеділок.

«Чорноморці продовжать нести службу в Середземному морі, в океанській зоні самостійно та у взаємодії з кораблями інших флотів, візьмуть участь у низці міжнародних навчань. Основні зусилля будуть зосереджені на організації бойової підготовки знову сформованих частин, реконструкції полігонів, будівництві інфраструктури військових містечок у Криму та на Кавказькому узбережжі і підготовці до прийому в склад флоту нових кораблів, підводних човнів і допоміжних суден», - йдеться в повідомленні.

Нині на Чорноморському флоті розпочався новий навчальний рік. Командувач флоту адмірал Олександр Вітко цього дня відвідав знову сформовану Кримську військово-морську базу і відзначив успіхи, досягнуті ЧФ поточного року.

Крим за ініціативою жителів регіону, озвученою на референдумі 16 березня, увійшов до складу Росії. Після цього Росія припинила дію угод з Україною щодо Чорноморського флоту, який базується в Криму, і півострів став частиною Південного військового округу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

22