Військові випробувачі провели заводські випробування модернізованого вертольота Мі-2. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

«Фахівці Державного науково-випробувального центру Збройних cил України разом з представниками акціонерного товариства «Мотор Січ» успішно провели заводські випробування модернізованого вертольота Мі-2», - йдеться в повідомленні.

Як відзначили в прес-службі, щоб визначити основні характеристики вертольота в повітрі, військові науковці з Чернігова виконали 44 випробувальні польоти загальною тривалістю 56 годин.

«В небі вертоліт Мі-2 при виконанні фігур пілотажу і при наборі висоти показав хороші результати. Зокрема, на висоту 4000 метрів модернізований вертоліт піднімається всього за 12 хвилин», - розповіли в прес-службі Міноборони.

Згідно з повідомленням, модернізований літальний апарат має кращі характеристики у порівнянні з базовим вертольотом і буде на 20 відсотків більш ощадливим при виконанні завдань.

Крім цього, за даними відомства, в комплексі з модернізованим Мі-2, оцінювався новий мало розмірний двигун АІ-450М, який в даний час є дослідним зразком і вивчається з метою подальшого застосування для літальних апаратів Збройних cил України.

Як повідомляв ForUm, 28 листопада під Маріуполем (Донецька обл.) бійці Національної гвардії України випробували безпілотні літальні апарати.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом