Канада передала українським військовим 30 тис. зимових курток і штанів, 70 тис. берців і 4,5 тис. пар рукавичок. Про це сказав парламентський секретар міністра оборони Канади Джеймс Безан в аеропорту «Бориспіль» після прибуття канадської військової допомоги, повідомляє УНІАН.

«Міністр оборони Канади в цю середу оголосив про допомогу, яку надає уряд Канади Україні, і у відповідь на прямий запит міністра оборони України ми надаємо велику кількість військового спорядження нелітальної дії українським силам безпеки», - зазначив він.



«Допомога включає 30 тисяч зимових курток, 30 тисяч пар штанів, 70 тисяч пар берців, 4,5 тисяч пар рукавичок», - уточнив Безан.

«Ми вчора вирушили літаком з канадської військової бази Трентон для того, щоб доставити велику партію допомоги», - додав він.

Також Безан зазначив, що «залишки військового спорядження нелетальної дії будуть доставлені морем, це буде внеском від Департаменту міжнародних справ Канади».

Допомога, за його словами, включає пересувну мобільну медичну установку, системи тактичного зв'язку, прилади для виявлення вибухівки, медичні комплекти, а також кошти нічного бачення.

Як повідомляв ForUm, 26 листопада міністр оборони Канади Роберт Ніколсон оголосив про намір поставити в Україну нелітальну допомогу на суму 11 мільйонів доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом