Глава уряду Хорватії Зоран Міланович не приїде на зустріч з сербським колегою Александаром Вучичем 16 грудня, оскільки очікує від сербських властей вираження зрозумілої позиції з приводу ряду висловлювань колишнього лідера Радикальної партії Сербії Воїслава Шешеля після його повернення з Гааги.

Міланович заявив, що влада Сербії повинни відгородитися від висловлювань Шешеля, з якими він виступив у Белграді. Зокрема, він згадав про хорватські території як про частину «Великої Сербії», а також про те, що продовжить боротьбу за те, щоб відновити контроль над ними.

«Смішно, щоб в таких умовах я поїхав туди», - заявив Міланович, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на хорватську телерадіокомпанію «ХРТ».

Зустріч Милановича і Вучича повинна була пройти в рамках саміту 16 глав держав і урядів Центральної і Південно-Східної Європи з главою уряду Китаю.

Шешель повернувся до Белграда в середині листопада з Гааги, де він протягом 11 років чекав обвинувального висновку від Міжнародного трибуналу по колишній Югославії (МТКЮ). З в'язниці він був відпущений додому на лікування, оскільки раніше йому був поставлений діагноз рак. При цьому в МТКЮ зазначили, що він має негайно з'явитися до Гааги в разі необхідності.

В аеропорту імені Ніколи Тесли в Белграді Шешеля зустрічав величезний натовп прихильників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом