Державтоінспекція України попереджає, що до кінця вихідних на всій території країни очікується похмура погода, мокрий сніг, місцями з дощем, на дорогах ожеледиця.

Зазначається, що, згідно з даними Гідрометцентру, до кінця тижня на всій території України очікуються хмарна погода, мокрий сніг, місцями з дощем, на дорогах ожеледиця. Погіршення погодних умов підвищує рівень аварійності, у зв'язку з чим Державтоінспекція нагадує про необхідність суворого дотримання правил дорожнього руху.

«При складних погодних умовах, просимо водіїв по можливості утриматися від використання власних транспортних засобів, а у разі керування - бути уважними, не здійснювати стрімкі маневри, обирати безпечну швидкість руху, уникати різкого гальмування, дотримуватися дистанції, обережно рухатися на спусках і підйомах, не забувати включати ближнє світло фар або протитуманні фари, користуватися пасками безпеки», - йдеться в повідомленні.

ДАІ також закликає стежити за технічним станом автомобіля і використовувати зимову гуму. При виборі місця паркування враховувати ймовірність роботи снігоочисної техніки.

«Прохання до пішоходів - в умовах недостатньої видимості переходити дорогу виключно у встановлених місцях. Нагадуємо батькам про доречність декорування дитячого одягу світловідбивальними елементами», - додали в прес-службі ДАІ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31