Більше тисячі вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей перебувають у списку на поселення в селище з модульних будиночків, що будується в Харкові. Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради з посиланням на заступника мера з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

Вона зазначила, що перші три сертифікати на поселення в модульні будиночки отримали сім'ї з дітьми-інвалідами. Так, перший сертифікат дали родині, в якій троє дітей і одна з них інвалід, другий сертифікат - родині, де виховується двоє дітей, одна з яких інвалід. Третій сертифікат вручили жінці, яка вже в Харкові народила дитину, але з вродженою патологією.

Горбунова-Рубан підкреслила, що при поселенні в модульні будиночки і надалі перевага буде віддаватися людям за їх соціальним статусом. «Є список, у якому одразу ж визначаються сім'ї, які претендують на отримання житла. У ньому є сім'ї з 11 осіб, сім'ї, в яких п'ятеро дітей, сім'ї з чотирьох осіб і дитиною-інвалідом. В першу чергу ми будемо селити багатодітні сім'ї, дітей-інвалідів, одиноких матерів», - зазначила заступник міського голови.

Нагадаємо, проект з надання тимчасового житла мешканцям Донецької та Луганської областей в зимовий період реалізується на кошти, виділені урядом Німеччини Німецькому товариству міжнародного співробітництва (GIZ). Всього селище розраховане на 488 осіб, у ньому буде розміщено 36 модулів для проживання сімей. Перші три сім'ї переселенців з Донбасу отримали сертифікати на проживання 14 жовтня під час візиту в Харків федерального міністра економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герда Мюллера.

У селищі для переселенців змонтовано майже 50% модульних будиночків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом