Державна прикордонна служба України готова офіційно оформити восьмий гуманітарний конвой, який Російська Федерація збирається відправити на Донбас 30 листопада. Про це на прес-конференції заявив голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко.

«Ми отримали офіційну інформацію, ноту МЗС Росії на адресу України, а також я отримав офіційний лист від головного прикордонного уповноваженого Росії на своє ім'я про те, що 30-го числа відбудеться черговий так званий гуманітарний конвой через два пункти пропуску - «Донецьк» - «Ізварине» та «Матвєєв Курган»,- заявив Назаренко.

За його словами, українська сторона готова оформити цей гуманітарний вантаж офіційно відповідно до вимог законодавства, повідомляє РБК-Україна.

Назаренко зазначив: якщо офіційного оформлення вантажу не буде, то Держприкордонслужба буде здійснювати спостереження за вантажем у пунктах пропуску щоб уникнути потрапляння на територію України засобів терору.

Назаренко розповів, що станом на сьогоднішній день на територію України зайшли сім гуманітарних конвоїв в складі 836 автомобілів. З них були офіційно оформлені 34 автомобілі. Крім цього, спеціальна українська міжвідомча робоча група оглянула 343 з 836 автомобілів.

Нагадаємо, автоколона МНС з гуманітарною допомогою для Донбасу ввечері 28 листопада прибуде в Ростовську область, де зосереджуються вантажі для Донецька і Луганська.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом