У Міністерстві освіти і науки України спростовують свою причетність до конкурсів серед школярів від Приватбанку. Про це Forum'у повідомили в прес-службі відомства.

«Останнім часом до міністерства надходять звернення від громадян та запити від засобів масової інформації про проведення конкурсу серед українських школярів «Клас майбутнього з Юніорбанком». З цього приводу міністерство офіційно заявляє, що жодного стосунку до комерційних проектів, у тому числі і до названого вище заходу, не має», - пояснили у відомстві.

У міністерстві запевнили, що проведення цього конкурсу - приватна ініціатива комерційної структури, яка, ймовірно, таким чином «намагається просувати свої послуги».

«Організатори конкурсу не зверталися в міністерство за сприянням і не узгоджували з МОН України його проведення. Посилання на проект Концептуальних засад розвитку електронної освіти в Україні, який є в інформаційних матеріалах з конкурсу, за власною ініціативою зроблене організаторами заходу без узгодження з міністерством. До речі, цей документ як проект для громадського обговорення був опублікований попереднім керівництвом міністерства ще в лютому 2013 року. Досі МОН не ухвалювало рішення про його затвердження», - зазначили в Міносвіти.

Крім того, відомство закликає керівників місцевих органів управління освітою та навчальними закладами, педагогічні колективи, батьків селективно підходити до участі у різних проектах, запропонованих бізнес-структурами для досягнення певних цілей.

Своєю чергою в Приватбанку заявили, що звинувачення в незаконній комерційній діяльності у школах є безпідставними.

«Ми такі акції як «Клас майбутнього» та інші заходи для шкіл, класів, проводимо не перший рік. Переможців визначають самі школярі, всі учасники проекту, яких за всю історію Юніорбанку вже понад 700 тисяч. Голосування проходить відкритим способом, на сайті», - стверджують у банку.

При цьому в прес-службі зазначили, що вхід на сайт, програми навчання і всі акції доступні лише зареєстрованим членам Юніорбанку, у яких є карта Юніора.

«Карта безкоштовна, обслуговування безкоштовне, випускається тільки зі згоди батьків і дає головну перевагу - навчатися в бізнес-школі і брати участь у таких акціях та проектах. Особисті акції для Юніорів - це ще один напрям роботи Юніорбанку. За результатами кожного семестру навчання в бізнес-школі кращі юніорбанкіри отримують смартфони і планшети, а найуспішніша регіональна бізнес-школа їде в тур Україною», - зазначили в Приватбанку.

Нагадаємо, що журналіст Олег Єльцов у своєму блозі на «УП» звинуватив Приватбанк Ігоря Коломойського в незаконній комерційній діяльності у школах під прикриттям проведення конкурсу в рамках концепції Міносвіти «Про розвиток електронної освіти в Україні».

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом