З України можуть піти всі міжнародні авіакомпанії. Таку думку в коментарі ForUm'у висловив директор Української філії Інституту країн СНД Денис Денисов.

«Всі міжнародні авіакомпанії можуть піти з ринку України, якщо вони вважатимуть, що їм невигідно працювати на внутрішньому ринку. Але в даному випадку ми знову стикаємося з моментом, який пов'язаний виключно з лобіюванням інтересів тих чи інших фінансово-промислових груп», - сказав Денисов.

За його словами, деяким вітчизняним підприємцям вихід з ринку лоу-костів та міжнародних компаній може бути вигідний.

«Всі знають, що монополістом на повітряному ринку України є компанія МАУ. Вона пов'язана з групою «Приват». Треба звикати, що ринкових взаємовідносин в Україні не буде, поки олігархи так тісно пов'язані з владою. Виходячи з цього закономірно, що вони зможуть приймати будь-які рішення. У цьому сенсі дуже показовий новий склад парламенту. Подивимося, які рішення будуть прийматися в першу чергу. Як мені здається, ті, які забезпечать прибуток великим олігархічним групам, а не населенню і країні», - вважає він.

Нагадаємо, раніше компанія Wizz Air заявила про можливий відхід з ринку України в зв'язку з новими правилами використання міжнародних повітряних ліній.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25