Європейський Союз до кінця грудня надасть Україні 500 млн євро макрофінансової допомоги в рамках виконання раніше погодженої програми фінансової допомоги нашій країні загальним обсягом 1,7 млрд доларів.

Про це сьогодні, 28 листопада, як передає кореспондент ForUm'у, в Києві повідомив журналістам єврокомісар з питань розширення політики сусідства Йоханесс Хан, повідомляє УНІАН.

«Євросоюз в грудні надасть Україні 500 млн євро», - сказав Хан, зазначивши, що, крім цього, будуть реалізовані проекти фінансування економіки України по лінії ЄБРР.

Також Хан нагадав, що Європейський Союз прийняв рішення виділити 55 млн євро на підтримку децентралізації і реформ регіональної політики в Україні.

Нагадаємо, в квітні поточного року Україна затвердила і підписала програми співпраці з ключовими кредиторами країни - Всесвітнім банком та Міжнародним валютним фондом. Дворічна програма кредитування економіки України з боку МВФ передбачає виділення 17 млрд дол., з яких 4,5 млрд дол. Україна вже отримала. По лінії Світового банку Україна отримала 2,5 млрд дол. із загальної суми фінансової допомоги, узгодженої на 2014 рік в обсязі 3,5 млрд доларів.

Валентин Цімох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

50