Односторонні обмежувальні заходи, запроваджені США, ЄС, Японією, Австралією проти Росії, нелегітимні, розмовляти мовою санкцій та ультиматумів з Москвою безперспективно, такий тиск загрожує міжнародній стабільності, заявив президент РФ Володимир Путін, закликавши Захід подолати «ганебну логіку погроз» і переключитися на пошук взаємоприйнятних рішень.

«Зазначу, що запроваджені США, ЄС, Японією, Австралією та низкою інших держав односторонні обмежувальні заходи щодо нашої країни нелегітимні. Подібний тиск завдає не тільки прямого економічного збитку, але й загрожує міжнародній стабільності», - заявив Путін в інтерв'ю турецькому інформаційному агентству Анадолу, повідомляє РІА Новости.

Він підкреслив, що спроби розмовляти з Росією мовою ультиматумів та санкцій абсолютно неприйнятні і безперспективні. «При цьому наша відповідь завжди була і буде збалансованою і враховуватиме права та зобов'язання Росії за міжнародними договорами, в тому числі у рамках СОТ», - додав російський лідер.

Він нагадав, що керівники провідних західних компаній, що працюють у Росії, не приховують стурбованості у зв'язку з санкціями і підтверджують готовність продовжувати співпрацю. «Сподіваємося, що здоровий глузд візьме гору. Закликаємо подолати ганебну логіку обмежень і погроз, переключитися на пошук взаємоприйнятних розв'язок проблем, що накопичилися», - заявив Путін.

Як раніше повідомляв ForUm, у липні США та Євросоюз запровадили санкції проти низки найбільших російських фінансових інститутів, пізніше ці обмеження були розширені.

Обмежувальні заходи можуть бути зняті з Росії, якщо вона буде в повному обсязі виконувати Мінські домовленості.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

22