До Держдуми РФ внесено законопроект, що дасть можливість актом Держдуми або Ради федерації складати чорні списки іноземних громадян, яким заборонений в'їзд у РФ.

Авторами ініціативи виступили заступник голови думського комітету з конституційного законодавства і державного будівництва Різван Курбанов («Єдина Росія») і сенатор Олена Бокова.

У тексті законопроекту зазначається, що у відповідному акті палати Федеральних зборів зазначатиметься термін заборони на в'їзд. Такі заходи можуть бути застосовані до іноземних громадян, які вчинили дії, що загрожують національним інтересам, які порушують інтереси особи, суспільства, держави або загальновизнані національні, історичні, духовні, культурні чи інші соціальні цінності, що охороняються».

Крім того, іноземні громадяни, проживання яких у Росії визнано небажаним, можуть бути депортовані. Передбачається, що ця процедура проводитиметься за рішенням суду, яке далі спрямовується у спеціальні установи, що належать до відання Федеральної міграційної служби, повідомляє ТАСС.

Також парламентарі запропонували законодавчо закріпити принцип взаємності у відносинах Росії з іноземними державами. Цей принцип, наголошується в пояснювальних документах, «припускає можливість застосування РФ розмірних додаткових сприятливих умов або відповідних обмежень в'їзду в країну, транзитного проїзду через її територію або виїзду». Подібні заходи пропонується застосовувати у щодо громадян тієї іноземної держави, яка встановила сприятливі умови або, навпаки, обмеження щодо громадян РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом