Україна в найближчому майбутньому не має ані найменшого шансу на вступ до НАТО, бо НАТО не приймає до себе потенційних членів-претендентів, які мають територіальні суперечки з сусідами.

Таку думку в інтерв'ю виданню Inpress.ua висловив політолог Юрій Кочевенко, коментуючи заяви президента Петра Порошенка про те, що питання вступу України в НАТО буде вирішуватися на референдумі.

При цьому експерт звернув увагу, що в коаліційній угоді надається величезна важливість обороні, а питання економіки стоять лише на восьмому місці.

«Ми, безумовно, будемо продовжувати якусь співпрацю з НАТО, будемо продовжувати декларувати свої наміри, але прямої військової допомоги від Альянсу не отримаємо. В Альянс навіть за планом дій по членству ми навряд чи в найближчому майбутньому увійдемо. Наша влада це чудово розуміє», - зазначив Кочевенко.

За словами політолога, тема НАТО - виключно для політичних розмов і політичного піару. Таким чином Україна закріплює свій прозахідний зовнішньополітичний вектор.

Кочевенко також вважає, що для НАТО і в першу чергу США завдання, пов'язане з Україною, на даний момент полягає в заморожуванні конфлікту: «Не його рішення на користь України, а максимальна заморожування та консервація, щоб можна було всі свої ресурси перенести на інший вектор. США у своїй боротьбі проти Ісламської держави теж потребують сприяння з боку Росії. Тому для них українське питання треба закрити і як можна швидше».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35