У ході засідання депутатських фракцій, що увійшли до коаліційної більшості Верховної Ради VIII скликання, було підтримано текст коаліційної угоди, крім того, коаліція висуває Арсенія Яценюка на посаду прем'єр-міністра України, а Володимира Гройсмана на посаду голови Верховної Ради.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, повідомив голова тимчасової президії Верховної Ради Володимир Гройсман.

За текст коаліційної угоди депутати проголосували одностайно.

Крім того, в ході цього засідання було схвалено рішення про внесення Президенту України кандидатури Арсенія Яценюка на посаду прем'єр-міністра України. При цьому під час голосування з цього питання один із депутатів, що входять у коаліцію, проголосував проти, один депутат утримався від голосування.

Депутати також ухвалили рішення підтримати голосуванням призначення на посаду голови ВР Володимира Гройсмана.

Крім того, коаліція висловилася за узгодження та підтримку 2 грудня на наступному засіданні ВР кандидатур спікера і віце-спікера ВР, а також персонального складу парламентських комітетів.

Як раніше повідомляв ForUm, 27 листопада у Верховній Раді VIII скликання створено парламентську коаліцію. Раніше голова Верховної Ради VII скликання Олександр Турчинов відкрив урочисте засідання новообраного парламенту VIII скликання.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом