Держбюджет на наступний рік буде розглядатися парламентом у комплексі із змінами податкового законодавства та бюджетних взаємовідносин.

Міністерство фінансів розглядає два сценарії прогнозування його показників - оптимістичний і песимістичний.

Мінфін пропонує стриманий сценарій розвитку макроекономічної ситуації - орієнтуватися на номінальний ВВП у розмірі 1 трлн 720 млрд грн; так, падіння реального ВВП оцінюється на рівні 4,5%, інфляція - 13,4%. Сума запланованих доходів становить близько 530 млрд грн. За оптимістичним сценарієм - падіння ВВП складе 2,4% при інфляції 11,5%. В залежності від затверджених показників буде розраховуватися дефіцит (очікується на рівні 3,8%), пише «ЛІГАБізнесІнформ».

За інформацією Мінфіну, держбюджет на наступний рік буде розглядатися парламентом у комплексі із змінами податкового законодавства та бюджетних взаємовідносин. Це дозволить підвищити самостійність місцевих бюджетів, удосконалити управління коштами і дасть додаткові повноваження місцевим громадам.

Сьогодні тривають консультації з МВФ. Після остаточного узгодження в затверджені макроекономічні показники будуть внесені зміни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

137