Ціни на нафту в четвер, 27 листопада, падають, оновлюючи мінімальні значення за чотири роки, перед зустріччю представників Організації країн - експортерів нафти (ОПЕК) у Відні.

Січневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:00 за київським часом у четвер знизилися в ціні на $1,28 (1,65%) - до $76,47 за барель. До закриття ринку в середу вартість ф'ючерсів впала на $0,58 (0,74%) і склала $77,75 за барель, повідомляє «Інтерфакс», посилаючись на інформацію агентства Bloomberg.

Ціна ф'ючерса на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася до цього часу на $0,98 (1,33%) - до $72,71 за барель. За підсумками попередньої сесії контракт подешевшав на $0,40 (0,54%), до $73,69 за барель.

За словами міністра нафти Саудівської Аравії Алі ан-Нуайме, падіння цін виправиться саме по собі, а країни Перської затоки досягли консенсусу щодо питань видобутку. Він заявив, що держави ОПЕК «займуть єдину позицію», але не уточнив, якою саме вона буде. При цьому він зазначив, що нікому не слід знижувати видобуток.

Тим часом міністр енергетики ОАЕ Сухейль Мухаммед аль-Мазруі висловив упевненість в тому, що ОПЕК прийме вірне рішення, яке стабілізує ціни. «Ринок стає більшим. ОПЕК не має певного цільового показника для вартості нафти», - заявив він.

Міністр нафтової промисловості Анголи Хосе Марія Ботельо де Васконселос зі свого боку повідомив про наявність надлишку нафти на ринку, зазначивши при цьому, що причин для паніки немає. Він також висловив упевненість в тому, що держави ОПЕК досягнуть консенсусу на засіданні в четвер.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46