У селищі для переселенців з Донбасу змонтовано майже 50% модульних будинків, повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

«Протягом двох днів доведемо цей показник до 60%. Збирати ці будиночки недовго, просто їх поставки з Німеччини здійснюються нерегулярно», - сказав начальник ділянки компанії-підрядника «Спецбуд-3» Віталій Ганжа.

Як повідомив заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, будівельні роботи йдуть в основному за графіком.

«Тільки в деяких питаннях ми відстаємо, що пов'язано з поставками німецькою стороною модульних будиночків. Відставання складає три-чотири дні, але це некритично, думаю, що ми все надолужимо і здамо комплекс, як і планували, до 20 грудня», - зазначив Терехов.



За його словами, на сьогоднішній день з підключенням до інженерних комунікацій проблем немає. Вже на 80-85% виконані роботи по забезпеченню селища системами водопостачання і водовідведення, зараз йде підготовка до прокладання електромереж.

Проект з надання тимчасового житла мешканцям Донецької та Луганської областей в зимовий період реалізується на кошти, виділені урядом Німеччини Німецькому товариству міжнародного співробітництва (GIZ).

Перші три сім'ї переселенців з Донбасу отримали сертифікати на проживання в селищі з модульних будиночків 14 жовтня під час візиту в Харків федерального міністра економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герда Мюллера.

Як повідомляв ForUm, до кінця цього року в області планується побудувати кілька модульних будинків і реконструювати колишній дитячий садок загальною площею понад 2 тис. кв. м.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом