Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що в питанні єдиної, незалежної, суверенної і демократичної України не може бути жодних дискусій.

Про це він сказав у Києві на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем, відповідаючи на питання про висловлювання голови Європейської Ради Германа ван Ромпея про можливість федералізації України.

«Я хотів би чітко сказати, незважаючи на будь-які інтерпретації, що для нас єдина, незалежна, суверенна, демократична і європейська Україна є не просто питанням для дискусій, а тим, до чого ми прагнемо. В цьому питанні не може бути ніяких дискусій і компромісів», - цитує главу українського зовнішньополітичного відомства «УНІАН».

Раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна на сьогоднішній день є найнебезпечнішим місцем у світі. Він запевнив, що Україна не хоче повномасштабної війни з Росією, однак готова до такого сценарію розвитку подій.

Клімкін у свою чергу зазначив, що ситуація в Україні - це краш-тест для світу.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель 26 листопада розкритикувала дії Москви щодо України, попередивши, що це ставить під питання мирний порядок у Європі. А президент Росії Володимир Путін відповів, що його країна не буде втягуватися в геополітичні інтриги.

Як відомо, Росія анексувала АР Крим в кінці березня цього року.

Путін назвав реакцію Заходу на анексію Криму абсолютно неадекватною тому, що сталося, оскільки норми міжнародного права порушені не були. При цьому він заявив, що «наші Збройні сили блокували Збройні сили України, розквартировані в Криму».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом