Місія Міжнародного валютного фонду може продовжити дискусію з Україною після формування нового уряду, сказано в заяві МВФ.

«Місія провела початковий раунд технічних дискусій з представниками влади країни щодо поточної економічної ситуації, ефективності реалізації програми, підтримуваної фінансуванням від Фонду, а також політики влади, спрямованої на підтримання макроекономічної і фінансової стабільності і відновлення зростання. Планується, що дискусії будуть продовжені після того, як буде сформовано новий уряд України», - сказано в заяві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Зазначимо, що місія МВФ працювала в Києві в період з 11 по 25 листопада.

Як раніше повідомляв ForUm, 11 листопада в Україну приїхала оціночна місія МВФ, завдання якої - оцінити поточну ситуацію в економіці країни, а також підготувати доповідь для розгляду на Раді директорів МВФ. Рада директорів, як очікується, буде засідати в середині грудня і за підсумками розгляду доповіді місії ухвалить рішення про надання Україні третього кредитного траншу.

Програма співпраці між Україною і МВФ була схвалена в квітні поточного року строком на два роки і обсягом фінансування 17 млрд дол., з яких 4,5 мрлд Україна вже отримала - у травні та у вересні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35
Теги