Кадрові питання майбутньої парламентської коаліції ще не обговорювалися. Про це в коментарі ForUm'у повідомив обраний народний депутат від партії «Народний Фронт» Микола Мартиненко, коментуючи інформацію в ЗМІ про те, що нібито його політична сила розраховує отримати в уряді посади прем'єра, міністра юстиції та голови міністерства внутрішніх справ, і готова навіть відмовитися від економічного блоку.

«Ми перебуваємо на етапі створення коаліції. Поки пройдено перший етап - парафовано угоду. Всі інші питання в рамках коаліції не розглядалися», - сказав він.

На уточнювальне питання, чому така інформація з'явилася в ЗМІ, більш того, озвучувалося, що нібито новообрані депутати від «Народного фронту» навіть отримали інструкції, як коментувати це питання, Мартиненко відповів: «Люди пишуть - ви (преса. - Ред.) все це пишете, але я кажу, що сталося насправді».

Також нардеп вважає, що кадрові питання не позначаться на формуванні коаліції.

«Кадрові питання будуть проговорені і будуть узгоджені, у мене в цьому сумнівів немає. І головне питання кадрів - те, що їх не вистачає. Якщо скласти всі політичні сили, то кваліфікованих людей не вистачає, щоб зайняти всі посади. Це основна проблема. Черга не стоїть», - резюмував Мартиненко.

Водночас представник партії Андрій Кожем'якін заявив, що фракція «Батьківщина» підтримає Володимира Гройсмана на посаду спікера Верховної Ради, таку ж позицію займуть БПП, партія Ляшка і «Самопоміч».

За його словами, партія Тимошенко проголосує за призначення Гройсмана новим спікером Ради, повідомляє «Українська правда».

Кожем'якін повідомив, що кандидатуру Гройсмана на засіданні підготовчої групи офіційно підтримали також Блок Петра Порошенка, Радикальна партія Олега Ляшка та «Самопоміч».

Інші кандидатури, крім Гройсмана, на цю посаду не розглядалися.

Водночас прізвища першого віце-спікера і віце-спікера ще не узгоджені.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом