Міністерство фінансів Росії оцінює втрати бюджету в 2015 році від погіршення зовнішньої кон'юнктури, зниження економічного зростання в РФ, а також скорочення імпорту - в 1 трлн руб. Про це повідомив в Раді федерації міністр фінансів Антон Силуанов.

Глава Мінфіну нагадав, що, згідно з оцінками відомства, при збереженні нинішньої кон'юнктури ринку, тобто ослабленні рубля і збереженні ціни на нафту на нинішньому рівні, втрати бюджету можуть скласти 500 млрд рублів.

За словами Силуанова, приблизно в таку ж суму оцінюються втрати, пов'язані зі зниженням темпів зростання економіки та обсягів імпорту.

«Є ризики зниження темпів економічного зростання. Ми запланували в 2015 році 1,2% (зростання ВВП). Можливо, буде нижче. Ризик по імпорту - це теж недонадходження доходів. Ми таких ризиків оцінюємо ще на 500 млрд руб.», - підкреслив міністр, повідомляє ТАСС.

Крім того, Мінфін РФ, швидше за все, не буде запозичувати на зовнішньому ринку в 2015 році, заявив Силуанов. Разом з тим він додав, що така можливість у міністерства залишиться.

Нагадаємо, раніше Силуанов заявив, що Росія втрачає близько $40 млрд на рік через санкції і $90-100 млрд через падіння цін на нафту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

66