У Федеральній міграційній службі РФ заявили, що після 1 січня 2015 року громадяни України зможуть виїжджати в Росію і громадяни РФ - в Україну за внутрішніми паспортами, оскільки поки не переглянуті відповідні двосторонні міжурядові угоди. Про це сказав заступник керівника Департаменту по організації роботи з іноземними громадянами ФМС РФ Дмитро Демиденко.

«Не можна говорити про те, що рішення (президента РФ Володимира Путіна про в'їзд тільки за закордонними паспортами. - Ред.) не буде виконано, але досягнення цього рішення - це питання перегляду міжурядової угоди, цим питанням займаються МЗС РФ і МЗС України. З їхнього боку ця угода має бути скоригована з точки зору взаємного в'їзду за закордонними паспортами. Поки це рішення не підписано, буде діяти міжурядова угода, ратифікована двома державами», - сказав Демиденко, повідомляє «УНІАН».

За його словами, переговори з цього питання ведуться дипломатами двох країн, але в ФМС не готові коментувати його просування і говорити про терміни переходу на виїзд громадян України в РФ і громадян РФ в Україну тільки за закордонними паспортами.

Нагадаємо, 26 червня в МЗС РФ заявили, що громадяни країн СНД з початку 2015 р. зможуть в'їжджати до Росії тільки за закордонними паспортами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

45