Верховна Рада восьмого скликання зобов'язана розібратися, чому в золотовалютних резервах України зменшилася частка золота.

Про це кореспондентові Forum'у заявив новообраний народний депутат Верховної Ради від партії «Самопоміч» Семен Семенченко, коментуючи розпорядження глави Нацбанку Валерії Гонтаревої про зменшення частки золота в золотовалютних резервах до 7%.

«З приводу всіх питань, пов'язаних із золотом, та з усім іншим - ніякого договорняка не буде. Ми сподіваємося на підтримку суспільства і винесемо всю цю справу на світ божий, займемося ліквідацією всіх цих наслідків», - запевнив він.

За словами Семена Семенченка, в Україні досить багато небезпечних тенденцій, з якими необхідно боротися. «Нам потрібно встигнути зробити необхідні речі і для оборони країни, і для виконання вимог суспільства, тому що наступного разу певні персонажі можуть на свої літаки і не встигнути. Наше завдання - щоб якомога швидше запрацювала коаліція, було знайдено з усіх питань взаєморозуміння. Якщо цього не буде, немає сенсу ходити на засідання ВР і займатися тим, чим займалися попередні 20 років», - підсумував політик.

Нагадаємо, нещодавно керівник НБУ Валерія Гонтарева заявила, що кількість золота в сховищах різко знизилася. На початку цього місяця обсяг золота становив близько $1 млрд, або 8% від загальних золотовалютних запасів. Крім того, згідно з останніми даними, станом на 1 листопада валютні резерви становили $12,6 млрд - найнижчий показник останніх років. В той же час з кінця 2010 року до початку 2013 року, коли був главою Нацбанку Сергій Арбузов, запаси золота в резервах НБУ збільшилися з 27,5 тонни до 35,5 тонни. Вартість усього металу за цей же час зросла з $1,2 млрд до $1,9 млрд. Максимум був досягнутий на початку цього року, коли Нацбанк України володів 42,6 тоннами золота.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом