Запорізька агрофірма заплатить у державну скарбницю понад 3,5 мільйони гривень штрафу за непоставку зерна. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області.

«Харківський апеляційний господарський суд задовольнив скаргу прокуратури Запорізької області і зобов'язав агропромислову фірму «Алекс» заплатити понад 3,5 млн грн штрафів за невиконання контракту про постачання зерна», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в прес-службі, за умовами форвардного контракту минулого року запорізька агрофірма отримала авансовий платіж і повинна була поставити зерно в Аграрний фонд України.

Однак, за даними прокуратури, фірма зобов'язань не виконала, мотивувавши форс-мажорними обставинами - загибеллю посівів окремих культур, за умовами угоди аграріям виставили штраф, який не був сплачений.

Згідно з повідомленням, у зв'язку з цим у серпні поточного року прокуратура звернулася в Запорізький господарський суд. Проте, суд, своєю чергою, взяв до уваги аргументи фірми-постачальника і своїм рішенням звільнив її від штрафу.

Так, відстоюючи свою позицію, Запорізька прокуратура звернулася з апеляційною скаргою до суду вищої інстанції і довела, що пшениця на полях агрофірми не постраждала, а отже була реальна можливість виконати вимоги контракту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30